Simon Pasternak

Fra KrimiWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Simon Pasternak lille.jpg

Simon Pasternak

Dansk forfatter, f. 1971. Cand. mag. i litteraturvidenskab, redaktør på Gyldendal.

Sammen med Christian Dorph har Pasternak skrevet de anmelderroste politiromaner Om et øjeblik i himlen (2005) og Afgrundens rand (2007), samt Jeg er ikke her (2010). Udgiver i 2015 Tal til mig. Forlaget skriver: Tal til mig er en stort anlagt kærlighedshistorie og thriller som foregår året 1989. Berlinmuren er faldet, verden er i opbrud. I København må Kriminalkommisær Ole Larsen må indstille karrieren på grund af hjerteinfarkt. Anita Jensen, der er selvskrevet til at overtage hans stilling som Drabschef, bliver forbigået af ledelsen, der ikke vil have en kvinde.

Ind fra højre kommer en ny mand, Jesper Henriksen, der sammen med Anita skal opklare drabet på en pige, der på kort tid er gået fra at være ungkommunist over topmodel i reklamebranchen til fest- og cokevrag på byens techno-diskoteker. Ofrets søster er forsvundet i Rumænien under mystiske omstændigheder.

Jesper Henriksen er dygtig, men også lidt for ivrig, og da han forelsker sig hovedkuls i sin chef, påvirker det hans dømmekraft så meget, at en lokkedueaktion med en Securitate-agent går galt. Herefter forsøger han selv at tage affære. De tre hovedpersoner må gennem ild og vand og svære prøvelser for til slut at stå midt i den rumænske revolution i december 89 med blodige intriger, uroligheder i gaderne og nedskydning af civile. Og i det kaos skal de både forsøge at opklare sagen, redde hinandens liv - og finde ud af alt det med kærligheden!


Skrev i 2013 Dødszoner der foregår i Hviderusland. Den handler om Heinrich der som kriminalbetjent skal forsøge at fange en morder, der har dræbt en SS-general på Østfronten i sommeren 1943. Hans menneskelighed sættes på store prøver i samarbejdet med SS.

For Dødszoner modtog forfatteren Harald Mogensen Prisen for bedste danske krimi- spændingsroman og er dermed Danmarks kandidat til Glasnøglen 2014.

Se også

Dorph og Pasternaks hjemmeside

Litteratursidens omtaler